Leikkauksesta 12 päivää.

 

KOHTA 1: Haavan päällä on paineside, jonka voi poistaa 2 vrk:n kuluttua. = Tuijota painesidettä kaksi päivää lakkaamatta, että voit varmistua ettei haava vuoda ja side kestää paikallaan. Painesiteen poistopäivänä aja eläinlääkkäriin aamu kahdeksaksi ja selittele, että side oli sinulle liian hankala poistaa, vaikka todellinen syy on se, että haluat jonkun samalla katsovan leikkaushaavaa, ettei sinun tarvitse koko viikonloppua miettiä näyttääkö haava tulehtuneelta vai ei.

KOHTA 2: Lääkitys reseptin ohjeen mukaan. Lääkitys aloitetaan leikkauksen jälkeisenä päivänä. = Tarkkaile koiraa lakkaamatta ja totea, että se tarvitsee ensimmäistä yötä vasten puolikkaan annoksen kipulääkettä, ihan varoiksi. Kun eihän siihen saa sattua, kun se on sinulle rakas.

KOHTA 3: Ei riehumista, vapaana oloa, hyppimistä. = Lukitse talon muut rakit paikkaan x. Täytä sohva laatikoilla ym roinilla, mitä löydät talosta. Tyhjennä pöydiltä kaikki tavarat, ettei koira VAAN tavoittele niitä. Sijaa koiralle (ja itsellesi) mukava peti olohuoneen lattialla, että koira viihtysi paikallaan. Älä vastaa mitään, kun avopuolisosi tiedustelee kodin sotkuisuutta.

KOHTA 4: Haavaa ei saa nuolla, kauluri päässä ainakin tikkien poistoon asti. = KOSKEE MYÖS OMISTAJAA!

KOHTA 5: Tikit voi poistaa 14 vrk:n kuluttuta. Varaa aika tikkien poistoon. = Soita eläinlääkärille lakkaamatta, koska sieltä ei enää vastata numeroosi... ;)

MUUT OHJEET:

Tarkkaile haavaa tulehtumisen varalta = mittaa koiran lämpö päivittäin, vahdi sen ikenien väriä lakkaamatta ja ihmettele, kun koira alkaa väistellä sinua.

Koira saattaa kivun ja anestesian takia murista, purra, itkeä tai jopa huutaa. = Älä naura eläinlääkärille tämän ohjeen kuullessasi. Äläkä myöskään sano yhtään näsäviisasta kommenttia siitä, että "minun koiraniko? Murisisi? Ja itkisi?  Haloo se on islanninlammaskoira!" Saat kuitenkin hymyillä yksin kotona sille, miten oikeassa olisit ollut 

LOPPUTULOS: Koira, tässä tapauksessa Neeka, on toipunut steriloinnista hyvin. Omistaja, tässä tapauksessa Anni, on ollut kaksi viikkoa hermoraunion partaalla.

Muihin aiheisiin:

Nuura ja Leevi Tiinan leikitettävänä.

KYLYMÄ! Pikkurakki parkaraukkasen ekat kunnon pakkaset. Se nosteli tassua toisen perään ja mietti, miten eteenpäin pääsisi kahdella jalalla. Huomattuaan tilanteen toivottomuuden se katsoi kysyvästi: "Miksi? MIksi sinä teet minulle näin?"

Nuura ja Onni

Neekaa taas ei pakkaset haittaa, eikä koppa päässä, eikä tikit mahassa eikä varmaan yhtään mikään. Se pomppii narun jatkona kuin kumipallo eikä ota yhden yhtä normaalia askelta lenkillä eikä tee yhden yhtä normaalia asiaa ylipäänsä. Sen pää on täynnä virtaa ja kun se tajuaa ettei pääse mukaan sen ilme on niin sydäntä murskaava. Jos sillä ei olisi tuota koppaa, se varmaan järsisi ranteensa auki.

Sterilointi meni lääkärin mukaan "normaalisti". Ensimmäisen päivän Neeka oli pöpperössä mutta jo seuraavana päivänä pissasi neekatyylillä ( = etutassujen varassa kävellen). Leikkauspotilas on ollut tiukan valvonnan alla, ettei se pääsisi hyppimään sohvalle tai mitään muuta typerää. Ulkoiltu on vain pissalenkkejä narussa. Sisällä Neekaa on yritetty aktivoida luilla/kongeille ym mutta koiralle joka rakastaa juosta, ei niistä oikein ole ollut tarpeeksi iloa.. :(

Leikkauspotilas lepää...

Panda ei lepää...

Mutta se tärkein! Leikkauspotilas voi hyvin. Haava on parantunut erinomaisesti ja tikit saadaan pois huomenna/ylihuomenna. Ihanaa! Sterilointi on nyt vihdoin tehty. Hömpsötykset pitäisi olla ohi ja nisä/kohtutulehduksen riski minimoitu. Olen sterssannut ja puhunut tästä operaatiosta pitkään ja nyt se on tehty. Tulossa on koiraharrastuksen kevät ja kesä! Touhutaan huipputyttöjen kanssa kaikki maailman kivat asiat! (Hammas-asia on vielä vähän jännä asia mutta olen päättänyt, että se poistetaan vasta kun koira alkaa oireilla- siihen asti minä harjoittelen olemaan coooooooooool)