Neekan pennut täyttävät tänään yhden vuoden. Tai tarkalleen otettuna täyttivät jo. Onnea ihastuttaville koiranaluille! Päivityksiä pennuista voi lukea niiden sivuilta sekä kotisivuiltamme. Lisäilen uusia kuvia tämän viikon aikana.

Viikonloppuna reissattiin Neekan kanssa kera Riitan ja Funin. Tuusulassa järjestettiin ISIC eli kansainvälinen islanninlammaskoirien jalostukseen liittyvä seminaari. Hallituksen jäsenenä minulla oli kunnia päästä mukaan.

Olipa taas kiva päivittää kuuliset Riitan kanssa ja nähdä muita issikkaharrastajia. Lisäksi tietenkin saatiin ihan uusia tuttavuuksia muista rodun harrastajamaista. Tapasin muun muassa Neekan isän Fafnirin kasvatajan Tanskasta. Kaikin puolin mielenkiintoinen tosin rankka viikonloppu!

Lokakuun puolessa välissä meillä oli pentujen paimennuspäivä Kerimäellä. Neeka odotteli juoksun takia autossa. Neekan pennuista paikalla paimennuspäivässä olivat Eetu ja Brella. Lisää paimennuspäivästä löytyy pentujen sivuilta. Ja kuviakin sinne tulee... Tämän viikon aikana.

Paimennuspäivässä näimme myös Rúnia. Viimeeksi tuota ihanaa tyttöstä näimme ihan pikkupentuna. Siitä oli kasvanut ihastuttava aikuinen neito ja kun sekä Rúnin että Funin näki paimennustouhuissa kasvoivat ne haaveet entisestään. Mennään taas peukut pystyssä ensi kevät!

Pohjois-Karjalaan kuuluu myös muita iloisia uutisia!

Tunturiketun Odinn etsi uutta kotia. Onnin vanhassa kodissa tilanne muuttui, kun perheen tytär muutti opiskelemaan ja Onnin aktiviteeti vähenivät. Niinpä tämä ihastuttava islantilaisherra etsi uutta kotia. Onni on kohtuullisen suurilla luonnetestipisteillä varustettu issikkauros, joka on kastroitu ja sen kanssa on kisattu sekä agilityssa että tokossa. Onni on yksi niistä kolmesta issikasta, joita rotua miettiessä aina ihastelin. Joten kun huomasin sen etsivän kotia, tuli siitä puhuttua yhelle jos toiselle.

Yllätys yllätys! Tiinaa tieto Onni jäi kaivelemaan ja nyt Leevi sitten sai seurakseen ihanan islantilaisen. Hih. Tähän asti Onni on osoittanut olevansa enemmän kuin upea yksinoloa lukuunottamatta. Yhteistyö Tiinan kanssa on toiminut loistavasti ja koirapoikakaksikko oli pistänyt tänään jo leikiksikin, eli näyttää Onni kelpaavan myös Leeville. Jes! Miun parin vuoden aivopesu on toiminut kivasti. Nyt vaan toivotaan, että kolmikon yhteistyö toimii jatkossakin ja Onni jää pysyväksi jäseneksi meijän remmiin, joka on nyt muuttunut nelikosta viisikoksi!

Tiina ja Onni.