Otsikossa siis tiivistettynä se mitä Pohjois-Karjalaan kuuluu. Luonto näyttää talvea parhaimmillaan mutta eipä siitä ole mitään iloa kun ei ulkona tarkene olla. Vielä sitä itse pystyy vetämään nuttua niskaan mutta mitä tuolle koiralle laittaisi päälle että se tarkenisi? Pelkästä manttelista on hyvin rajallinen ilo. Se kun ei peitä paljasta masun alusta eikä sen paremmin lämmitä jalkojen lihaksia.

Viikko sitten luulin, että Neeka on kalju. Nyt siitä lähtee loputkin... Kämppä on täynnä karvaa ja tuntuu ettei koirassa ole kuin 5 karvaa ristissä siellä täällä. Olin ottavinani sään kestävän koiran... heh. Noh, lohduttavaa on, että se ei jää tollaiseksi (!?) Eihän!?

Mutta niin kuin kunnon suomalaisen kuuluu, olemme käyneet pariin kertaan valokuvausreissuilla. Tänään kun pakkasta oli siedettävät 15 astetta käytiin vähän pidempi nautiskelulenkki viikon alkajaisiksi. Tässä pakkaskuvia lukijoille.

Neekakin nautti täysillä, tosin kylmin varpain.

Niin ja sai leikkikaverin Annastiinasta.

 

Tämän vuoden haasteisiinkin pitäisi tarttua kiinni. Ulkona ei ole voinut treenata. Se aika mitä ollaan ulkona mennään lujaa. Niin ei tule kylmä ja ehditään lyhyissä lenkeissä saada mahdollisimman paljon fyysistä haastetta koiralle.

Sisällä on sitten hiottu tokoa ja koiratanssia. Tanssiin on harjoiteltu uusia temppuja ja tokossa on n*ssittu pilkkua. Noutoon on kehitelty meille sopiva pitoharjoitus. En puutu omin käsin koiran kapulan pitoon mutta olen pikkuhiljaa pidentänyt vaadittua pitoaikaa, opettanut siihen, että se malttaa antaa minun kumartua kapulaa kohti ym ym ja yhdistänyt palkitsemiseen irrottamiskäskyn. Ilman käskyä irrottamisesta vaaditaan uusi suoritus. Hyöty on ollut iso. Hitaasti hitaasti. Tämä on herkkä liike minulle sekä koiralle, joten etenemme niin hitaasti että saan siitä varman. Enää ei ole varaa möhliä.

Kaukot näyttää hyvältä. Parasta on se, että Neeka on oppinut myös seisomaan nousun kaukojen yhteydessä. Tämähän on se juttu mitä en ole osannut 2,5 vuoteen opettaa ja kas! nyt kun se tuli pentujen jälkeen kotiin se hokasi sen muutamasta treenistä. Nyt kaukot alkaa olla kunnossa. Luoksetulon pysäytyksen kanssa pitäisi vielä paiskia töitä mutta sisätiloissa emme pääsee eteenpäin. Tarvitsemme isomman kodin!!

Tanssiohjelmaa pitäisi alkaa kasata jos mielimme SM kisoihin huhtikuussa lähteä. Nyt keskitytään kuitenkin hetkeksi tokoon. Tarkoitus on, että saisimme yhdet harjoituskisat alle ennen Neekan juoksua ja pääsisimme sitten kesällä kokoamaan sen TK2 koularin. Se on tavoite tämän vuoden sisällä. Lisäksi haluaisin yrittää BH koetta. Mutta se jää kaiken muun ohella toisarvoiseksi.

Nautinnollisia talvipäiviä kaikille!