Emmi sai viikonloppuna leikkiä harrastuskoiraani. Osallistuimme oman treeniporukkamme järjestämiin agilityn möllikisoihin. Jo ennen kentälle menoa arvasin Emmin virnistyksestä, että se pistää koko homman ihan leikiksi ja niinhän se teki! Se olisi ensinäkin sännännyt keinulle varmasti ilman minua jos sellainen olisi kentällä ollut.

Se ölisi omaa ölinäänsä, se antoi toisella hypyllä kiellon ja kävi sitten tekemässä ensimmäisen esteen hevosenpaskakottikärryjen luo. Eli siis heti alusta hylky väärästä radasta.

No puomille ja A-lle se tapansa mukaan otti spurtin ja niiden jälkeen teki hypyt hyvin. Mutta kun palkkaa ei kuulunut, kiinnosti se hevosen paska enemmän ja se touhusi omiansa. Sähläsimme radan loppuun niin että arvon vanha rouva jopa välillä alitti hypyt Nauru No jos ei muuta niin ainakin hauskuutimme yleisöä.

Tuosta tietää niin hyvin päällepäin miten se käyttäytyy. Maxi hypyt alkaa olla Emmille aika ylivoimaisia. Sen kunto ei riitä, eikä se mielellään niitä hypi. Treeneissä olenkin tehnyt hypyt medinä. Kipeitä paikkoja en siitä löydä, joten syy on varmasti tuo vanhuus.

Mölleissä kuitenkin käytiin ja hyvä niin. Emmi oli silmin nähden pirteämpi kun pääsi tekemään jotain erilaista ja esiintymään ihmisille... Cool Kokonaisen radan tekeminen tosin edellytti pitkiä alkulämmittelyjä ja vielä pitkää loppuverryttelyä. Lisäksi pidin Emmillä verryttelyn jälkeen manttelia, ettei sen lihakset päässeet kylmenemään. Olisi ikävä aiheuttaa sille kiputiloja lihaksistoon nyt kun se on ollut niin pitkää hyvänä.

Neekan kanssa käytiin tekemässä tokojaoston kokouksen jälkeen lyhyt tokotreeni. Onnistunut sellainen. Viretaso oli erinomainen. On kiva nähdä miten hyvin saan siitä irti. Nyt viimeisen kuukauden aikana seuraamisten kontaktin kestävyys on muuttunut ihan hirveästi. Koska en ole treeneissä mitään muuttanut, en keksi muuta syytä kuin sen, että koira on jonkin verran aikuistunut. Tuntuu, että se olisi nyt vasta ollut kisavalmis mutta parempi minun kannaltani, että kisoissa on jo startattu, jos saisin itsenikin nyt toimimaan kun koirakin pelittää!

Kun kilpailevien treeniporukka alkaa nyt pyöriä heräsi kunnianhimoinen ajatus saada avon ja bh kokeen hommat kuntoon kesän aikana. Katsellaan. Valeraskaus nujertaa taas toivoni mutta katsotaan mitä sitä ennen saadaan kuntoon.

Maaliskuun lopussa menen liikkeenohjaajakurssille Lappeenrantaan. Emmi jää silloin sinne, kun siitä viikonpäästä matkustamme Neekan, Tiinan ja Leevin kanssa koiratanssin sm- kisoihin janakkalaan ja 5.4. issikoiden agilitykoulutukseen hyvinkäälle.