"Kuinka monta sanaa koira voi oppia?"

"Vaikka kuinka monta."

"No oppiiko se esimerkiksi jos sille opettaa, että "tuo minulle jääkaapista kalja"?"

"Oppii jos sille opettaa."

"no hyvä"

"Mutta arvaappa mitä se koira sitten tekee yksin ollessaan?"

-pitkä hiljaisuus...-

"No oppiiko se jos sille opettaa että: "älä avaa jääkaappia"?"

jep. Näin meillä. Tuomo kohta 26v ja minun keskustelu koiran oppimiskyvystä.

Ensi viikonlopun tokot jää sitten tokoilematta, kun Uimaharjun koe vähäisen osallistujamäärän takia peruttiin. Harmi! Tosin tuo juoksu alkaa olla aika likellä, että ehkä parempi näin.

Viikonloppuna käytettiin ihanaa Tiinaa hyväksi ja otettiin yksi helppo haku, johon liitettiin ilmaisu ensimmäistä kertaa. Se oli kivan näköistä touhua. Neeka hokasi homman ja räkytti mielellään. Tämä harrastus on kyllä pelastanut kesän. Ja onpa tuo agilitykin nyt sujunut. Jos valeraskaus ei ole ihan pahimmillaan niin avaamme kisauran syksyllä Poksin omissa kisoissa. Mutta se nyt riippuu tuosta hormoonitoiminnasta kun en raaski maitotissistä koiraa radalle laittaa juoksemaan.

Tokon luoksetulonpysäytyksen ja kaukojen vaikeus alkaa selvitä ja mennä ohi. Samanlainen käsimerkki kummassakin sekä paineistuminen on selvästi häirinnyt tekemistä sekä hidastanut oppimista. Nyt teemme kaukot ilman käsimerkkiä ja luoksetulon pysäytyksen merkki on tarkempi. Oppiminen nopeutui heti ja Neeka on nyt kestänyt innokkaanakin. Jee jee. Kyllä tämä tästä. Huomenna vielä mölleilemään ja sitten juoksutauko!