Nyt on kesän menot pikkuhiljaa paketissa ja voidaan asettua aloillemme hetkeksi.

Härkää on otettu sarvista ja parin viikon takaista tokokoke epäonnistumista lähdetty purkamaan. Takana parit erittäin onnistuneet treenit. Kyllä tästä vielä jotain tulee. Aivan varmasti tulee. Koska suurin osa liikkeistä on hallussa, en keksi niin suurelle epäonnistumiselle muuta syytä kuin koiran valtava epävarmuus. Jostain se oli hämillään ja kai sillä oli useampi ihan hyvä syy?

Nyt on ilmot kokeisiin tehty: 1.8. möllitoko, 13.8. Tampere, 22.8. Nurmes ja 5.9. Joensuu. Juoksu jos tulee niin tulkoot sitten perutaan. Mutta näillä näkymin nyt treenataan sitä kisakuntoa esille.

Pelkkään tokoon ei jäädä, koska liikkeet on hallussa enkä halua tehdä niistä koiralle tylsiä. Luoksetulon pysäytys on edelleen hukassa siihen tarvitaan uusia keinoja.

Muut liikkeet:

paikallamakaaminen - keskitytään eripituisiin aikoihin, eri pituisiin matkoihin. Palkkaus VAIN jos koira ei vaihda asentoa ja pitää katseen eteenpäin! Tämä on meidän varma liike mutta en halua että Neeka tekee siellä mitään muuta kuin makaa ja tuijottaa perääni. Ei haisteluja tai mitään muutakaan ettei se varmuus häviä.

seuraaminen - paikka on ollut nyt hyvä. Olen tehnyt sekä lyhyttä tiheän vahvistuksen treeniä että pitkiä pätkiä ilman palkkaa. Jatketaan samalla tavalla niin saadaan vire ja paikka kestämään kivana.

jäävät - nopeus kohdallaan, varotaan etten onnistu rikkomaan sitä väärillä treeneillä. Muutamia harjoituksia keskittyen siihen, ettei koira varsinkaan seisomisessa taakse mennessä siirrä tassujaan.

kaukot - vahvistetaan suoritusvarmuutta. Joku tässä liikkeessä on sellaista ettei se toimi kokeessa. Harjoitellaan pidemmästä matkasta ja palkataan aina eri siirtymistä. Otetaan tässä käyttöön Lauran käyttämä silitys, jos se toisi koiralle varmuutta siitä mitä liikettä ollaan suorittamassa.

Nouto - treenataan normaaliin tapaan, koska on ollut niin kaunis ja varma. Ennen koetta muutamia vahvistuksia perusasennossa luovutuksesta.

Hyppy - tämänkään treenauksessa tuskin tarvitsee tehdä muutoksia.  Viime kokeen istumisen tuplakäskyn tarve oli outo. Joten harjoitellaan kuitenkin, eikä jätetä sattuman varaan.

Näillä mennään ja pidetään peukut pystyssä. Ensi viikon möllikokeessa nähdään mikä tilanne on. Lisäksi tokon ohessa jatketaan esine-etsinnän treenausta ja tehdään Hakua aktiivisesti niin ei tule tylsää. Agility jatkuu elokuussa ja tähdätään siihen, että ne kepit saataisiin valmiiksi...