Nyt on Lappeenrannan "lomat" takana ja tiukka arki edessä. Kotona otettiin heti homma haltuun ja treenattu on ahkerasti. Koira toimii loistavasti ja kumpikin nauttiin tekemisestä yhtä paljon! Jesh! Treenitsemppi kestää ja uusia juttuja on otettu haltuun. Nouto alkaa olla kaunista ja Neeka tekee sen innoissaan. Hankinnassa on uusi kapula kun tajusin, että vanhaa käyttäessä koira joutuu noudossa ottamaan aina puoli desiä multaa/hiekkaa suuhunsa... Päättämätön Kyllä. En vain ole tajunnut, tyhmä kun olen, että kanto kohta on aikan liian lähellä maata ja laipiot aivan liian pienet. Tarvikehankintaa siis.

Agility jätettiin nyt vähäksi aikaa mietintään. Kujat otetaan treenit kunhan saadaan toimivat sellaiset mutta muuten jätämme agility uran odottamaan mahdollisten pentujen syntymän jälkeen. Nyt keskitytään uusiin juttuihin.

Tokossa on aloitettu avoliikkeiden VIISAS treenaus. Liikkeet alkavat luoksetulon pysäytystä lukuunottamatta olla kunnossa. Pari kertaa viikossa treenaan koesuoritusta pakettiin, eli kokonaisia liikkeitä, useampia peräjälkeen ja lopuksi palkka. Liikkeiden määrää vaihtelen täysin mielivaltaisesti 4 liikkeestä yhteen. Joskus tehdään useampia toistoja, joskus mennään yhdellä sarjalla. Näillä treeneillä tähtäimessä on koekestävyys.

Lisäksi tehdään sitten melkein päivittäin pilkottuja liikesarjoja. Lyhyitä seuraamisia, jättöjä, kaukoja, noutoja, hyppyjä jne jne.

Juoksun ajan olisi tarkoitus jatkaa treeniä ja sitten jääkin meidän harrastaminen vähäksi aikaa. Tai toivottavasti jää. Koskaanhan ei voi tietää miten pennutuksen kanssa käy.

Uusina juttuina on tokossa alettu ottaa ruutua ja pikkuhiljaa metallinoutoa. Lisäksi käytiin tänään kokeilemassa hakua ja sekin olisi kiva saada alulle ennen pentuja. Kovasti siis touhutaan ja ihan uudenlaisella innolla!

Lopuksi veneilykuvat tytöistä. Emmi oli kovin pirteä. Treenasin sitä melkein aina kun Neekaakin ja se toimii aivan toisella tavalla kun ennen. Se haluaa tehdä ja reagoi nopeammin. Syynä on pakko olla oikea-aikainen palkkaus minkä olen Neekan kanssa opetellut. Vanha tuo vanhatyttö kuitenkin on. Hellelenkeillä painoi ylämäessä jo tassut ja välillä oli väsyneen äreä. Piti välillä jopa vähän ojentaa, että rouva muisti käyttäytyä koiralle kuuluvalla nöyryydellä. Ihan kaikkea ei tarvitse meidän kuunnella vaikka kuinka väsyttäisi. Emmillä on nyt rokotukset edessä ja samaan syssyyn haluaisin vähintään sydänkuuntelun ja ehkä muitakin kokeita.