Joulutauon jälkeen on nyt sitten otettu kaikki irti Tiinasta ja koirista. Jokainen koiraihminen tietää, kuinka arvokkaita ovat koiraystävät. Olisi saattanut jäädä eilinenkin lihaskuntotreeni tekemättä. Alla kuvia Joensuun ulkoilureiteistä, lumesta ja meidän jengistä.

Neekan sterilointiaika on 18.1. keskiviikkona. Siitä kaksi viikkoa eteenpäin ja tiedämme miten paraneminen on mennyt. Jännitän leikkausta ihan kohtuuttoman paljon mutten voi sille mitään. Ei auta kun pitää peukut ylhäällä ja toivoa, että minun kultatyttö toipuu hyvin. Sterilointi on kuitenkin sellainen operaatio, mikä sille oikeasti ON tehtävä. Ei tarvitse jännittää kohtutulehduksen riskiä ja pääsemme eroon rankoista valeraskauksista.

Tällä viikollahan oli pieni paniikkitekijä, kun huomasin, että Neekan suusta on lohjennut toiseltakin puolelta poskihammas. Eläinlääkärissä käytiin arvioimassa ja kun siellä nyt oltiin niin otettiin samalla silmistä ja sydämestä viralliset testit kennelliittoon. Eläinlääkäri oli sitä mieltä, että hammas ei vielä aiheuta toimenpiteitä. Katsellaan lähteekö toipumaan ja poisto tehdään vain jos on pakko. Neekalla on selvästi sellainen syljen koostumus että se altistaa hammaskivelle nopeasti - nyt sitten pestään koiran hampaita (mitä en ikinä uskonut tekeväni). Sellaista kovaa syömistä, jonka se saisi takahampaiden väliin, missä puruvoima on suuri, vältetään. Eli pelkästään isoja luita ja kohtuu pehmeää purtavaa takahampaille taas.

Ja ne silmät. Kaihi on ja pysyy. Se oli hiukkasen levinnyt, muttei merkittävästi. Koira ei kuulema koskaan tule sokeutumaan ja tällä hetkellä kaihi ei millään tavalla vaikuta sen näkökykyyn. Tämä oli siis Jari Ahon lausunto ja silmiin erikoistuneena luotan siihen lausuntoon paljon. Toinen silmä oli edelleen terve, joten saimme erinomaisia uutisia silmien osalta! Ihanaa! Samoin sydän oli edelleen terve. Minun huipputyttö!

Huipputytön nenä ja taustalla toisen :)

Menossa lihaskuntotreeni. Vauhtia ja syvää lunta. Porukan terrieri puuttuu kuvasta sen takia, että se katsoi järkevämmäksi kulkea minun kanssa - rauhallisesti- valmiita jälkiä pitkin :)


Pölhön näköinen retkue :D Eikös vaan?