SM kokeen kenraaliharjoitus on siis Imatralla 7.7.2009. Tässä kirjoituksessa pidän päiväkirjaa harjoitusten edistymisestä.

1. Viikko kokeeseen

 Päivittäin 1-3 treeniä:

  • vire
  • suorituksen kesto ja häiriö
  • pikkujuttujen hiominen

Ongelmia tällä hetkellä:

  • seisomaan jäänti
  • eteentulo
  • seuraamisen kesto ja väljyys

Niin ja sisätiloissa ei neiti saa treenaamista lukuunottamatta mitään huomiota. Suhdetta vahvistan leikittämällä paljon ja pyrkimällä olemaan antamatta mistään negatiivista palautetta = lähelläni on aina hemmetin kiva olla ja kanssani vielä siistimpi tehdä.

30.6. Tiistai

Aamutreeni viretaso + tekninen onnistuminen +

Treeni 1: (noin 10min) Kohtuullinen häiriö (Emmi, hajut) pysäytykset perusasento, lyhyt seuraaminen. lyhyt palkkausväli. tauko välissä -> korkealla vireellä pieni pätkä

Treeni 2: (noin 5min) maapalkalla, palkkaus vain lopussa. vaikeammassa häiriössä. seuraaminen, käännökset, pysäytykset. Seuraamisessa edisti (en puuttunut vireen takia) muuten täydellinen pätkä!

Iltatreeni agility

Lyhyt pätkä. Hyppyjä & putkia. Uskomaton vauhti, into ja taistelu. Lelupalkka. Sain osakseni murinat ja hampaat eikä niistä voi olla kuin hyvillään. Jesh!

1.7. Keskiviikkoa

Aamutreeni

Paikallaolo. Maahanmeno, perusasentoon nouseminen ja perusasennossa kestäminen. Pisin aika 1min. monta lyhyttä. Keskityttiin siihen, että koiran nenä on oikeaan suuntaan. Häiriönä vieras koira. Onnistunut treeni.

2.7. Torstai

Pitkiä seuraamisia, joissa osaan pysäytykset. Maapalkalla. Hyvä vire. noin 15min harjoitus 2 kertaa palkkaus. "koemuotoinen treeni".

3.7. Perjantai

Aamutreeni

Pysäytyksiä, käskysanan erotusta. Tiheää palkkaväliä. Muutamia seuraamisen käännöksiä. Lyhyttä seuraamista, perusasentoa. Ihana kestävä into eläimessä. Ilman häiriötä.

Iltatreeni

Koulutuskentällä. Häiriönä toinen ihminen, vieras koira autossa. 2 sessiota, joista ensimmäisessä eteentulo, seuraaminen tiheällä palkalla ja luoksetulo. Jälkimmäisessä sessiossa pysäytykset ja seuraaminen maapalkalla. Lyhyet pätkät ja koira aivan intona.

4.7. Lauantai

Päivätreeni

Sisällä uuden tempun harjoittelua välipiristyksenä naksulla. Tarjosi perusasentoa ja kaikkea muuta aivan hyper intona. Nyt on tehty jotain treenissä oikein kun koira on näin hyvillään tekemisestä. Leikittiin kunnolla!

Iltatreeni

Jeah! Uudelle innolla ja asenteella. Eteentuloa ja käskyjen erottelua. Neeka on tarjonnut paljon istumista kaikille pysäytyksille (ihan käsittämätöntä!) lisäksi ei taas sitten luoksetulon istumaanjäännissä jää istumaan vaan valuu maahan viimistään silloin kun käännyn koiraa kohti. Tajusin että eteentuloon keskittyessä emme ole ollenkaan treenanneet tätä! Pysäytyksissä en ole antanut istumisen käskyä pitkään aikaan välttääkseni sen tarjoamista. Nyt päätettiin saada käskysanat kuntoon ja treenattiin kaikkia sekaisin. Ja kyllä pienellä muistutuksella alkoi löytyä oikeat liikkeet oikeisiin käskyihin. Jotenkin olen vain ollut Neekalle epäselvä. Nyt keskityin tarkasti siihen mistä tulee palkka ja mistä ei.

Wirenin luennolta saadun asenteen avulla homma toimi. Teimme pari kohtuullista sessiota keskittyen ihan vaan pysäytyksiin (istu,maahan,seiso) sekä eteentuloon/luoksetuloon. Välissä treenasin Emmin, mikä nostatti Neekan intoa huomattavasti. Loppuun vedettiin kunnon taistelut.

Onnistunut treeni!

Kokeen jännitys hävisi kun taas muistin, että tärkeintä tässä on meidän yhteinen ilo ja ilman sitä on turha tehdä mitään. Koira on hyvä ja kun miusta joskus kehittyisi hyvä niin alkaisi tokon tulokset näyttää siltä miltä kuuluu.

5.7. Sunnuntai

Päivätreeni

Tommy Wirenin koulutus (kirjoittelen luennosta jotakin kotisivuille kunhan joudan - valaiseva ja muistutteleva tilaisuus).

Tehtiin hihnassa kulkemista ja kontaktia, lähellä pysymistä. Neeka vastasi vahvistuksiin todella herkästi. Oli uskomatonta huomata miten helposti koiran toiminnasta poimii oikean kun vahviste tulee OIKEASSA kohdassa. Pari kertaa riitti ymmärtämään mitä halutaan. Ajatuksia jäi pyörimään päähän ja nopeutettuna kelattu filminauha rullasi lujaa päässä siitä, mitä kaikkea oli tehty väärin...

Iltatreeni

Pysäytykset. Mokasin ja vedin eka sessiota liian pitkäksi... :( prkl!!!! Mutta toiselle sessiossa korjattiin intoa. Mutta liikkeet alkoi paremmin sujua.

6.7. Maanantai

Aamutreeni

häiriökoirana Aida. Into ei enää viikon aiemmalla tasolla. 1 noin 8min sessio. Muutama seuraamisen pikkupätkä. Perusasento ja seisomaanjäänti. 1 tosi lyhyt korkea vireinen pätkä. (haukkuva koira autosta suoraan tekemään) muutama yhden asekeleen seuraaminen, nopea ja tiheä palkkaus. Koira syliin ja autoon.

TAUKO ennen koetta.

7.7. Tiistai

TOKOKOE: Imatra

Koe alkaa 17.00. Jännittää -> asennetta kerätään koko päivä!!!