NUURA

Sanaleikkejä Riitalta.  Rúna on islantia, se lausutaan "Ruuna" ja tarkoittaa uskollista. Kirjaimia sotkemalla saadaan nimi Nuura. Ja se sopii uudelle pikkuystävälle oikein hyvin :) Kuten Neekakin taipuu nimeksi (Neea) niin myös Nuurasta saa helpoin kirjainmuutoksin nimen Noora. Emmi, Neeka, Nuura ja meidän porukka on nyt sitten täydellinen 

Nuura (Tunturiketun Ylgur Funa) on Riitan kasvatteja ja sijoituskoira Tunturiketun kennelistä. Ja täten PystykorvaisetPikkulikat nimeävät Riitan virallisesti maailman parhaaksi kasvattajaksi. Onhan meille löytänyt tiensä jo kaksi ihan täydellistä koiraa. (Pidätän itselläni oikeuden perua tämä arvonimitys jos pikkurääpäle käy ottamaan hermoon!) ;)

Nuuran isä sekä emä ovat minulle tuttuja koiria. Tämän pennun saaminen oli yhtälailla lottovoitto kuin Neekankin saaminen aikanaan. Tähän koirakokemusvaiheeseen se on täydellinen. En voi liikaa kiittää Riittaa perheineen näistä tytöistä! 

Nuura on nyt 7- viikkoa vanha eli juuri luovutusikäinen. Se on vielä ihan lapsi, joten sen kanssa tehdään lasten juttuja. Leikitään, harjoitellaan luoksetuloa, syödään ja nukutaan hyvin. Harjoitellaan lähinnä koirana oloa ihmisten maailmassa ja annetaan pikkupennulle tilaa kasvaa hienoksi aikuiseksi koiran aluksi.

Lähinnä ensimmäiset päivät ovat menneet kotona sisätiloissa. Lisäksi olemme tehneet miljoonia lyhyitä reissuja ulos pissahommiin - tässä osiossa on muuten tähän asti oltu paaaaljon Neekan pentuaikaa edellä! Hyvä myö! Eilen käytiin kauppareissu auton kyydissä, samoin vierailtiin agilityporukan luona autolla ja käytiin rannalla 15 minuutin "lenkki". Tänään meillä kävi kylässä ystäviä ja illalla käväistiin sylireissu kaupungilla. Mutta siellä oli sen verran vilu, että pikkupentu harjoitteli autossa yksinoloa = nukkumista valtaosan lyhyestä vierailusta.

Kaupungissa asuessa saa huolehtia noista ulosteiden haistelusta, ettei vain saataisi mitään pöpöjä. Tämänkokoisella otuksella kun ei vastustuskykyä vielä ole. Mutta toisaalta kaupungin hyvä puoli on hälinä. Autoja, ihmisiä, koiria, polkupyöriä, isoja autoja, kaikenlaista menee ja tulee ja pikkukoira turtuu siihen äkkiä. Pitää vain olla varovainen. Niin autojen kuin pöpöjen kanssa.

Nuura haettiin tosiaan keskiviikkona. Samalla reissulla heitettiin Neeka Lappeenrantaan. Näin saan reilu viikon keskittyä vain pentuun ja pentu minuun. Neekan kanssa ne kyllä sekä ensi, että tällä toisella tapaamisella tulivat hyvin juttuun. Neeka oli vähän hämmentynyt mutta niistä tulee varmasti hyvät kaverit! Emmi saattaa pentuajan olla Nuurasta ihan toista mieltä, mutta luotan siihen, että se viitsii vielä kertaalleen sopeutua tähän tilanteeseen ;) Eipä pääse pää pehmeämään pahemmin :P

Niin. Siinä se nyt on. Pentu, jonka kehitystä pääsee ohjailemaan päämääränä toimiva suhde ja kiva harrastuskaveri moneen menoon. Ja nöyrästi myönnän: tämä tulee olemaan minulle haaste mutta olen sen edessä niiiiiiiiiiin innostuneena!