Myöpä oikeesti sitten käytiin siellä AVOn kokeessa. Aika kylmilleen ja aika huonosti harjoitelleina. Mutta. Miun koira oli uskomaton. Se toimi kehässä loistavasti. Oli innoissaan ja töhelsi ja halusi tehdä. Mie en jännittäny koska ykköstä ei todellakaan lähdetty hakemaan. Tuloksena oli siis se, että koira halusi tehdä ja meidän yhteistyö toimi ehkä paremmin kun koskaan ennen. Tästä on loistava pennutuksen jälkeen jatkaa!

Kotiin viemisiksi saatiin 3. tulos pistein 112. Alla osa-alueet sekä linkki videoon.

Paikallamakaaminen 10 (kyllä. vaikka harjoittelimme minun piiloon menemistä vain muutaman kerran eikä täyttä 3min aikaa kertaakaan niin Neeka makasi kovin hyvin. Se ei kääntynyt edes lonkka-asentoon vaikka kyllä tähyili ympärilleen. jesh! vaikka paikallaolo onkin aina ollut varma)

Seuraaminen 9 (tämä oli se missä näki, että koiralla on halua ja intoa tehdä. Kontakti hävisi muutaman kerran vain sen takia, että Neekaa aivastutti... :D kaksoiskäskyjä ei tarvinnut ja paikka pysyi hyvänä. Pieni edistäminen paikkapaikoin ei haitannut, yleensä se kun tulee takana kokeessa. tämä oli WAU!)

Maahanmeno 10 (oikein kaunis. Taaksemenemistä seurasi katseella mutta ei kääntynyt. tämä olikin varma)

Luoksetulo 5 (luoksetulon pysäytystä ei ole harjoiteltu. Pähkäilin ennen koetta, että näytänkö käsimerkin mikä ei tarkoita Neekalle mitään ja annan sen juosta suoraan läpi perusasentoon ja ottaa vitosen tästä. Päätin kuitenkin kokeilla pientä jippoa, eli hus käskyä mikä tarkoittaa, että Neekan pitää hävitä silmieni alta ja lujaa.  sanoin käskyn iloiseen äänensävyyn ja heti kahdesti peräjälkeen. No toimi se.... 2 metrin päässä. Tämä ehkä vaikutti siihen, että Neekan into kesti koko suorituksen ajan, koska yleensä hus tarkoittaa, etten ole siihen tyytyväinen ja kun pyydän sen luo, se haluaa tehdä oikein, että meillä olisi taas kivaa... noh. mutta selittelyistä huolimatta. Se ei osaa luoksetulon pysäytystä ja siitä numero 5)

Seisominen 0 (tässä liikkeessä näkyi sitten korkea vire mikä vaikuttaa tarkkuuteen. Söhellystä. Neeka teki vanhasta tottumuksesta maahanmenon ja näppärän nopeasti. Oikein kaunis. Sitä vain ei haluttu. Tein liikkeen loppuun ja kehuin koiran. Eihän sitä aina käskysanoja voi muistaa... Omassa toiminnassani oli tällä kertaa, ihme kyllä, kaikki oikein)

Noutaminen 0 (niin noh. Kyllä se kotona muutaman kerran kapulan hyvin toi sivulle. Pitkässä matkassa emme harjoitelleet kertaakaan ja kokeessa unohdin antaa istu käskyn ja kaiken lisäksi en edes osannut heittää koko kapulaa. Mutta se oli selvästi Neekan mielestä palkka tekemisen välissä ja sillä otteella koko liike otettiinkin :D karkasi siis puhtaasti kapulalle heti ja liike nollilla. Mutta nauratti ei voi mitään, kun koiralla oli niin kivaa...)

Kauko-ohjaus 0 (tämä oli nyt Neekan "vika". Eli ensimmäisen maahanmeno käskyn aikana ei ollut kontaktissa, joten jouduin antamaan toisen vähän tiukemmin ja sen seurauksena ei selvästi oikein tiennyt että istuakko vai maata ja liike nollille heti ensimmäisessä istumaan nousussa. Kaukot osaa kyllä eli onnistumiseen olisi ollut edellytykset. Tämä vähän harmitti. Videolta katsottuna huomaan myös, että koira vilkuilee, eli selvästi liikkeenohjaaja ja joku tuttu ääni häiritsee sitä takana/sivulla. Treenillä varmuutta niin homma on varma. Treeneissä tarjottua ryömimistä ei kokeessa tehnyt.onneksi.)

Estehyppy 10 (vähän jännitti istuuko vai ei kun ei kaukoissakaan toiminut. Takaisinpäin hyppääminen oli varma. Mutta hyvin se meni. Oikein kaunis suoritus!)

Kokonaisvaikutus 9 (tuomari oli sitä mieltä, että koiralla on liikaa vauhtia ja sitä pitää hillitä. Mutta kun sanoin, että yleensä mennään toisin päin niin sanoi, että hyvä kun olet löytänyt oikean tavan tehdä. Vauhtia on helpompi saada pois kun lisää. Piti Neekasta. Mutta kukapa ei moisesti ilopilleristä )

Eli näin. Nyt on tokoilut tältä kaudelta tokoiltu. Keskitytään kivaan treeniin ja yhteiseloon niin ja pentuihin jos niiden aika vain tulee.

Neeka lähti jo Lappeenrantaan lomailemaan ja meillä alkaa täällä ilosaarirockin vietto. Sitten jäädäänkin muutamaksi viikoksi LPR;ään koko tyttöporukka.

Hyvä koira. Muuta ei voi sanoa. Tämän kisaputken myötä löytyi se keino saada koira toimimaan kehässä ja hillittyä oma jännitys kokonaan. Kauden tavoitteet TK1:sestä ja AVOn tuloksesta on täytetty. Olen HUOMATTAVAN tyytyväinen niin itseeni kuin erityisesti upeaan koiraan. Videolta voitte jakaa kilpailunautinnon. Eikö olekkin kaunista? Silmänisku

http://www.youtube.com/watch?v=xeEHDpPX8Kc