Millonkohan sitä sitten oppisi oikean asenteen näissä tekemisissään. Nurmeksen tokokokeesta lähdettiin eilen hakemaan iloa ja hauskuutta ja kun tmuut avoitteet oli täysin nollattu niin jo alkoi näkyä suorituksessa sitä mitä pitääkin!

Tulos ei nyt vieläkään päätä huimannut mutta joku toivo tässä harrastmisessa on, kun koiralla oli pitkästä aikaa miun kansa kehässä mukavaa!

Paikallamakaaminen 10. Oli rauhallinen. Tosin kääntynyt lonkka-asentoon ja oli haistellut mutta tuomarin mukaan oli rentoutunut eikä vaihtanut kylkeä moneen kertaan, mikä on ollut havaittavissa.

Seuraaminen 7. Ei aina voi muistaa mitä oli tekemässä jos sattuu hyvä haju kohdalle? kaksoiskäskystä palautti paikan heti. Yhdessä käännöksessä vasemmalla ajautui oikealla puolelle, jonka korjasi aika hauskalla volttipompulla... Loppuseuraaminen oli hyvää. Ei Neekan parasta mutta 7 arvoista =)

Maahanmeno 9. Seurasi vähän väljästi. Liike oli nopea ja kesti hyvin. Liiankin hyvin. Tuomari harmitteli, kun  perusasentoon tarvittiin tuplakäsky.

Luoksetulo 6. Neekan vauhdista ja laukkatyylistä näki, ettei se reagoi pysäytyskäskyyn. Pysähtyi kahden metrin päähän varmasti vain sen takia, ettei tiennyt mihin tulla kun ei ollut saanut käskyä perusasentoon. Tuplakäskyjä en tässä anna vaan annan tulla läpijuoksuna jos näyttää siltä. Harjoittelu on hyvässä vaiheessa.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 0. Niin. Tässä sitten näkyi, että painetta koiralle oli kuitenkin kasaantunut. Eihän se jäänyt, katseli vain silmiin ja oli hämillään ja hiippaili perässä...

Noutaminen 10. Ja iloisuus tuli takaisin! En oikeasti ymmärrä, miten tuo koira oppi tuon noudon ja miten siitä tuli sille maailman paras juttu kun vuosi sitten olin noudon kanssa ihan epätoivoinen... Nyt se loikki kauristyyliin kapulalle ja tuomari alkoi nauraa ja sitten se syöksyi etutassuilla kapulaan, nappasi kauniisti suuhun ja toi hienolla vauhdilla sivulle ja irrotti otteensa vasta käskystä. Niin kaunista! Vähän hupsu mutta hyvä nouto :)

Kauko-ohjaus 6. Ensimmäinen vaihto upea! (tämä pelkästään oli työvoitto ja jos olisin ollut viisas, mitä en kokeessa ole- olisin keskeyttänyt kokeen ja vapauttanut koiran auton luona olevalle takapalkalle.) Toinen vaihtokin upea. Ja sitten se jäi maahan. Kolme käskyä seuraavaan istumaan nousuun ja silti jäi puolitiehen. Noh. Mutta saatiin tästä sentään pisteitä ja koira kykeni sen suorittamaan.

Estehyppy 6. Hyppyyn tarvittiin kaksi käskyä, kun Neeka ehti juuri valmis sanan jälkeen katsoa jotain erittäin mielenkiintoista. Ja istu käskystä kävi sitten tällä kertaa maahan... Pisteitä olisi kuulema tullut enemmän jos en olisi korjannut istumaan(?). Miten vaan, nousi yhdellä käskyllä ja se oli myös hieno onnistuminen, että pystyin sen kokeessa korjaamaan!

Kokonaisvaikutus 7. Leikitin ja kehuin Neekaa aika reilusti kehässä. Lisäksi sateenjälkeisen kentän hajut vetivät neidin nenää aika paljon ja jouduin kerran vähän tiukemmin pyytämään sieltä maasta sitä nenää pois.

Siis neljäs kolmostulos pistein 137/200 ja sijoitus 4/6.

Mutta ilo tuli takaisin ja silti koira paineistui. Eli koetilanne treeniä tarvitsemme paljon paljon paljon. Ensi viikon möllitokossa hyödynnämme tilaisuuden tällaiseen treeniin ja 5.9. tokokokeeseen osallistumme hakemaan kokemusta ja iloa ellei Neekan juoksu ehdi väliin.

Nyt on TAAS kantapään kautta opittu, että ensin harjoitellaan liikkeet ja se ei riitä vaan myös se pitkäkestoinen hyvän vireen koesuoritus on treenattava kasaan. Niin ja miun ja Neekan yhteistyölle on tuskin tehnyt hyvää sekään, että se on kesällä ollut niiiiin paljon hoidossa kun olen humputellut ympäri Suomea. Nyt ollaan kuitenkin yhdessä ja päästään keskittymään olennaiseen.

Agility on sujunut mikä on poikkeuksellista ja olemme saaneet useammat onnistuneet treenit alle. Haku sujuu myös loistavasti ja on Neekasta extra kivaa! :) Eli ehkä tässä meidän harrastamisessa on pieni toivon pilke ;)

Niin ja Emmi sai antibioottikuurin suolistoon ja kipupiikin vatsan kipuiluun. Vanha rouva muuttui heti taas omaksi energiseksi itsekseen. Ihanaa!